Stockholmshelg!

Helgen började med lite shopping på stan under fredag förmiddag. Gjorde jättefynd på Hemtex som efter en försäljningssvacka tvingas rea ut stora delar av sortimentet. De hade 50% på allt i hela butiken! Snacka om att man ville storhandla. Inhandlade i alla fall saker jag verkligen behövde. Bland annat ett överkast, 3 prydnadskuddar och en fin filt som allt passade klockrent ihop! Mycket nöjd och mycket snyggt blev det i mitt sovrum =) Allt detta för endast 750 kr =) snacka om klipp! bara överkastet kostade ju 799 kr.


Klockan halv tre åkte vi till flyghotellet (hotell botnia) och checkade in för att sedan börja UK-mötet kl. 15.30. Jätteroligt och givande möte. Vid 18 tiden avrundade vi och fick tid för dusch och iordningsfixande innan vi fortsatte kvällen med vinprovning innan middagen. Sjukt bra kille som höll i denna aktivitet och shit, jag trodde verkligen inte man kunde känna sådan grym skillnad mellan dåliga och bra viner. Kände verkligen hur sjukt dåligt Åkessons tetravin smakar! Kommer nog aldrig mer att köpa det vinet. Fick dock smaka ett riktigt gott vin! men som han sa, ett gott vin ska kosta! dock var det inte så jättedyrt. Trodde det dyraste vinet skulle vara godast, men eftersom man inte är en erfaren och långtidsdrickare av vin så röstar jag nog på det näst dyraste, som det godaste. Vinet hette Marquès Arienzo, Reserva, ett Spanskt vin. Rekommenderas till er som gillar rött vin! Efter viprovningen blev det middag, jättegod buffè med massa gott! Blev dock en tidig kväll för min del eftersom veckan varit rätt intensiv samt att man skulle orka upp tidigt dagen efter. Måste dock erkänna att vinet också gjorde tröttheten mer påtaglig! ;-) haha!

Lördag morgon åkte jag och 2 till från Umeå till Stockholm för att delta på Lars-Åke Lagrells "Kick-off helg" för Förbundsledare 2010, ett projekt för ungdomar i hela Sverige som antingen sitter med i styrelser och kommittèr i sina distrikt eller som har intresse för att i framtiden kanske överta någon gamgubbes roll (vilket 99% av styrelser består av, typ) ;-) Var jättekul att träffa massa nya människor och helgen var helt klart intressant och givande. Skälen till att det startat det här projektet är bla. att;
- sänka medelåldern
- hitta verkliga ledarbegåvningar
- på ett enklare sätt komma in i tex. förbund och kommittér (mha. mentorskap)

Helgen hade ett fullspäckat schema med lite egen tid, men god mat och underbart fika! sista dagen trodde jag att jag kommit till himmelriket. Var plockbuffe med 10 olika bakelser, jordgubbar, melon, annanas, apelsin etc., kaffe, te, smoothies, after eight and you name it! Sjukt gott! trodde jag skulle spricka efter detta lyxiga mellanmål ;-)


Med andra ord så var helgen grym! dock var man rätt trött och sliten på söndagkväll, men då var det bara att börja ladda inför första dagen på praktiken! =) Började idag på förskolan och första dagen var riktigt trevlig! Vi hade dock rätt lite barn, 8 st, men vi målade, klistrade, ritade, tejpade, åt blodpudding och sov middag, lekte, åt mellis och mycket mer, så dagen var kanon! Ser framemot morgondagen då vi ska fingermåla (kladda med färg ;-) och ha vattenlek! Kommer bli great!

Hann upp idag också och träffade mina små älsklingar som jag inte hunnit träffa på hela helgen, Axel var då riktigt vaken då faster var på besök och Linnea superglad och full av liv! Roligt att se att hon repat sig efter hon varit så sjuk.


Hoppas alla som läser får en underbar vecka!

Massa kramar
/Elin

¤ Hoppas på framsteg...

Veckans schema!

Måndag: Kursintroduktion

Tisdag: Universitetet + simmning

Onsdag: Universitetet

Torsdag: Universitetet + provträna foten

Fredag: Möte med UK på hotell bottnia

Lördag: Flyger till Sthlm för att delta på Ungdomsledarprojekt 2010 Kick-off

Söndag: Kick-off, flyg hem och hopp om att få träffa den mest underbara människa jag känner

Fullt upp denna vecka med andra ord. Nu sängen efter en natt med lite sömn.

Hoppas mina små älsklingar blir friska. Tycker inte om när barn är sjuka. Kunde jag, skulle jag ta alla era sjukdomar som drabbar er, och ge er all den energi och kraft jag har...

Massa varma krya på er kramar!

/E

 ¤ Mitt hjärta bultar för dig, vill ha dig, känna dig, vara med dig, ..... dig ,varje dag!

Positiva dagar - positiva minnen!

Vet inte var jag ska börja då denna vecka resulterat i många positiva minnen! :-) Kan väl börja med att berätta att man numera är tidigare lärare. Får dock inte mitt examensbevis förrän efter den här terminen då jag valt att läsa en extra termin för att få en dubbelexamen (tidigarelärare+förskolelärare) :-) Men nu är det nära! både kul och lite skrämmande! Men jag längtar oerhört mycket efter att få komma ut i verksamheten. Försöker intala mig själv om att jag kommer att klara det! ;-)

Har även fått min praktikplats nu och jag hamnade där jag ville! :) I robban på Lillbergets förskola. Kommer nog bli jätte kul! "Att arbeta i förskolan"-kursen börjar i morgon och jag hoppas verkligen Åsa kommer in! Skulle vara så mycket roligare om vi båda kom in! Nog pratat om studier...

...Mer då? Jo, igår åkte vi hela laget till Långsele för att spela regionsgruppspel i Futsal. Två matcher spelades och vi vann den första med 10-0, makalöst hur bra vi spelade, sen andra matchen slutade 3-1. Eftersom jag skadade foten när 5 min återstod av första matchen fick jag tyvärr stå över den sista matchen, och jag måste erkänna att tiden gick väldigt sakta när man satt på sidan. Var riktigt nervöst sista matchen då de fick straff och hade flera lägen att kvitera. Speltiden var 2x20 m, men effektiv speltid, dvs de stoppade tiden varje gång bollen gick utanför planen, så varje match tog ca. 1,5 h att spela. Var riktigt skoj, men rätt jobbigt. Men hur som helst så vann vi och gick nu vidare till regionsgruppspel 2 som mest troligt kommer spelas i Sundsvall om 2 v. Nu är vi bland de 12 bästa i landet och vinner vi i Sundsvall kommer vi gå vidare till Sm-finalspel i Halmstad, där då 8 lag kommer göra upp om SM-titeln! Vore riktigt stort om vi kunde ta oss dit :-) Så nu hoppas jag foten läker snabbt så man är "fit for fight" om 2 v.


Annars har veckan mest flytit på med ledighet, vikariat, träning och trevligt umgänge.

Nu blir det lite slappa i soffan och njuta av denna söndag :-)

Massa kramar
/E

¤ Känslorna blir starkare och starkare för varje gång jag träffar honom,  fortfarande en oviss framtid. Skulle så gärna vilja kunna prata med honom om detta, men jag vet ju redan vad jag kommer att få höra och hur jobbigt han tycker det är. Vill så gärna ha honom, men vet inte hur länge jag orkar ha det såhär. Varje dag undrar jag hur jag ska göra...borde kan släppa och gå vidare, men mitt hjärta säger något helt annat. Känns ibland som jag plågar mig själv, när något inom mig säger att "du vet ju redan hur det kommer att sluta". Kan man tycka om någon såhär mycket?? Hjälp!

Händelserik helg & vecka

Helgen bestod till största delen av examensarbete och nöjen! Fredagen satt vi på stadsbiblioteket hela dagen med studierna och försökte få ihop de sista delarna till arbetet. Fredag kväll gick jag på bio med en underbar och speciell vän och såg filmen Arn-tempelriddaren. Den var faktiskt riktigt bra! Efter filmen blev det en irish och en öl på bishops i väntan på bussen hem. Mycket trevlig kväll måste jag säga.


På lördag jobbade Marielle, så det blev en paus den dagen från allt skrivande. Den kvällen blev det en riktig tävlingsomgång i biljard (som jag såklart vann alla 3 matcher i), bordshockey (där jag förlorade alla matcher) samt mariocart (där jag även utklassade stort!) :-) Sammanfattningsvis = Elins vinnarkväll!! haha! Var helt klart en underbar, rolig, trevlig och mysig kväll! Med många känslor inblandade!

På söndagen bar det iväg till stan för att sitta hela dagen med ex-jobbet igen, men det kändes att det var söndag, då både Marielle och jag var rätt sega och slut i huvudet och helst bara ville slappa hela dagen. Men eftersom vi är sånna "duktiga flickor" så jobbade vi på såklart! (så mycket som vi orkade ;-) Även måndag blev en heldag i skrivarbetet.

På måndag åkte jag hem på kvällen och hann precis landa i min soffa då brorsan ringde och sa att det mest troligt var dags för en litet bebis att komma ut! Så då var det bara att ta datorn och arbetet med sig upp till dem för att passa Linnea som låg och sov sött i sin säng, ovetandes om att hon skulle bli storasyster morgonen därpå. 22.30 åkte de in och en halvtimme senare vaknar en febrig liten tjej med världens största smile när hon fick se att bus-och lekfaster var där! *pust* Hur trött som helst, kämpade hon i 3 timmar innan hon tillslut gav upp och la igen ögonen efter att ha fått alvedon när hon vaknat så varm. Var mest troligt den som fick henne att bli piggare. Men jag visste inte att en 1-åring kunde ha sådan kämparglöd som hon har. Snacka om en som inte ger sig i första taget. Själv sov jag nog max 1 timme denna natt, men det gjorde såklart ingenting! Var bara mysigt att få ta hand om henne och vakna till en glad och morgontrött tjej som genast ville upp och leka. Dock fortfarande febrig. Kvart i sju ringde brorsan och berättade att lilla Axel nu var född, 52cm lång och 3383 g. SÅ KUL!!


Efter frukosten kom mamma och hämtade Linnea och Marielle kom från stan, denna dag blev väldigt intensiv då vi satt uppe till 01.00 och skrev. Även tisdag blev intensiv och då kom tröttheten från natten och dagen innan, haha! men det vara bara att bita ihop och kämpa. Vi fick en nytändning och blev lite stolta när vi öppnade feedbacks mailet vi fått från våran handledare och det stod;

Jag har läst igenom resultat och analys och tycker det ser helt OK ut. Bra jobbat! Överhuvudtaget har ni lyft arbetet till en mer akademisk nivå vilket jag tycker är riktigt bra!


Efter denna positiva feedback blev det mycket beröm till oss själva och vi unnade oss ett glas rött :-) haha! de var vi värda tyckte vi! På onsdag steg vi upp och kämpade med det sista för att tillslut 12.57 skicka in det till examinatorn och resten av gruppen. Snacka om att vara ute i sista minuten! men vi fixade det! SÅ SKÖNT!

Idag har jag fått vikariera på skolan i spanska och engelska. Ja, lite spanska har man väl lärt sig efter 2 veckors solsemester för att klara den uppgiften, hehe! Nä, de var faktiskt rätt lugnt eftersom de skulle se en film, som jag inte förstod mycket av, men bilder säger väl det mesta, haha!

Nä, nu kom just lillplutten hem från bb så nu ska jag gå upp och snutta och pussa på han lite :-)

PUSS & KRAM



¤ Varför känns du ibland så långt borta och andra gånger så nära? Önskar du alltid var nära!



En tanke...

Längtan efter dig...

Läste på din sida

allt du tidigare fått lida...

kärlek, sorg och längtan
och om en och annan förväntan...

kommentarer som andra skrivit
och om känslor du beskrivit...

Hoppet som jag kände
som nästan plötsligt vände...

Kanske jag bara en i mängden ses
som fått ett tomrum att tillgodoses...

Kanske andra haft samma roll
men på detta, jag har ingen koll...

Hoppas innerst inne jag har fel
och att du känner dig precis som jag, hel...

Stunderna med dig känns för mig speciella
som jag tidigare aldrig kunnat föreställa...

Vill varje dag säga precis vad jag känner
men rädslan över vad du känner är för stor och stark för att säga någonting alls...

/E

¤ For you I can go and find the falling star and bring it back to you...





Nya året börjar intensivt!

Det nya året har verkligen börjat intensivt må jag säga. Böjade året med en tuff, jämn och hård badmintonmatch! =) Mycket roligt, men tyvärr loosade man stort, fick i alla fall avsluta med en seger, Viktigt! ;-) (dock bara ett set...haha) Denna match resuterade även i en magisk träningsvärk och streckning i rumpan/låret :-/

Sen fortsatte intensiteten med maraton i skrivande på examenarbetet, men bra går det för oss, hoppas vi ;-) Tills vi imorrn fått feedback av handledarn och måste göra om hälften. Det vore inte osannolikt med våran tur, haha! Nu är det BARA ungefär 20 sidor kvar till onsdag kl. 13.00 då det är deadline. Men vi tror på att man ska vara optimistisk och tro på sig själv, hehe!
Imorrn blir det att sitta hela dagen på Universitetet. Avslutade dagen idag med mellandagsrea på LORD :-) De gick att slösa pengar även där, hehe. Ska dock pika mamma lite som köpte en fin långstickad tunika där innan jul som jag idag köpte för halva priset, hehe!

Nu träning!

LEV och MÅ BRA Allesammans! det försöker i alla fall jag med! ;-)

Kramar i massor!
/E

¤ Längtar efter din närhet...




Nytt år! - Nytt fokus?

Det nya året har slagit in...GOTT NYTT ÅR! =)

Jag har inga löften inför det kommande året, men däremot önskningar....och kanske ett och annat må-bra löfte till mig själv....samt önskningar till andra!

1. Lev som du vill! Må bra!
2. Sluta tråna efter någon som inte vågar ge kärlek en chans!
3. Önska alla nära och kära lycka i allt dem gör!
4. Få en dröm att bli sann! (oj vilken lätt uppgift, de önskar väl alla??? :-/ )
5. Kärlek, inspiration, hopp, tro, energi, lycka...och mera nyttiga saker för god hälsa!
6. Examen!
7. Fantastisk vår, sommar, höst & vinter!

Nä, nu får jag ge mig....vill så mycket! tyvärr slår oftast allt för lite in...men hoppas kan man ju... =)

Önskar alla en kanonstart på året!.....själv tror jag på en ny inriktning....Tänka lite mer på sig själv kanske inte är så dumt!

Kramar
/E

RSS 2.0